לביבות ירק ומוצרלה קטוגנית

20

בינוני

רבע מהכמות

לביבות ירק ומוצרלה קטוגנית. אירוח נפלא עם ציזיקי. צלחת יפה לאירוח מושלם.
לביבת ירק ומוצרלה קטוגנית

לביבות ירק ומוצרלה קטוגנית, אחח.. יוון יוון הריחות הנופים וכמובן איך לא האוכל המשובח והטעים…
אז הכנתי לכם טעימה קטנה וקטוגנית מיוון:
לביבות ירק ומוצרלה קטוגנית לטבילה קרירה ומעוררת חושים של יוגורט יווני מדוייק 🤤

רכיבים

המרכיבים:

  • 2 קישואים בינוניים, מגוררים על פומפייה גסה
  • 1 גמבה אדומה קטנה, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • ביצה L
  • 4 כפות קמח שקדים
  • כפית אורגנו יבש
  •  

    מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

  • 6 כפות שמן זית או שמן MCT או שמן אבוקדו לטיגון

הוראות הכנה

שלב ראשון – הכנת הקישואים

הניחו את הקישואים המגוררים במסננת, פזרו עליהם כחצי כפית מלח וערבבו.

הניחו למסננת לעמוד מעל קערה למשך כ-20 דקות כדי שהקישואים יגירו נוזלים.

סחטו היטב את הקישואים עם הידיים כדי להגיר מהם כמה שיותר נוזלים.

שלב זה חשוב לקבלת לביבות יציבות שלא מתפרקות.

 

שלב שני – הכנת העיסה והלביבות

העבירו את הקישואים הסחוטים לקערה גדולה, הוסיפו את קוביות הגמבה, הבצל הקצוץ, גבינת מוצרלה, ביצה, קמח שקדים, אורגנו ופלפל שחור.

ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מעט מלח לפי טעם.

קחו כף גדושה מהתערובת וצרו בידיים לביבה עגולה ושטוחה. אם התערובת מרגישה מעט לחה, סחטו אותה בעדינות בין הידיים לפני יצירת הצורה.

 

שלב שלישי – טיגון

חממו שמן לטיגון בגובה של כחצי ס”מ במחבת רחבה על אש *בינונית*.

הניחו בזהירות את הלביבות בשמן החם. לא להעמיס על המחבת.

טגנו כ-3-4 דקות מכל צד. הגבינה תימס ותיצור קראסט זהוב ומבעבע.

חשוב לשמור על אש בינונית כדי שהלביבות יתבשלו מבפנים והגבינה לא תישרף.

העבירו את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

ערכים תזונתיים למנה

347.8
קלוריות
15
חלבון
28.9
שומן
6.1
פחמימות נטו

ביקורת על לביבות ירק ומוצרלה קטוגנית.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

עוד מתכונים:

חומוס קטוגני

חומוס קטוגני, הכי קרוב לחומוס מקטניות ומתאים לניגוב ואכילה בכפית.

שווארמה פרגית

קל וכייפי ולהכין לכל המשפחה שווארמה בבית מפרוסות פרגית מתובלות ואפויות.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות