קציצות דגים

שעה

בינוני

2

קציצות מדג בס וסלמון, קלילות נימוחות ובריאות.

דגים מכילים רמה גבוה של אומגה 3 ונחשבים כאנטי דלקתיים, מומלץ להכניס אותם לתזונה ורצוי לבחור בדגים בעלי אחוז שומן גבוה יחסית כמו סלמון.

הסלמון נחשב דג שומני אבל למעשה יש בו יותר חלבון מאשר שומן (למרות זאת הוא שמן יחסית לדגים אחרים כמו טונה). סלמון נחשב כמקור איכותי של אומגה 3, הוא מכיל גם מינרלים וויטמינים נוספים.

במתכון זה הסלמון משולב עם דג בס בקציצות נימוחות ומרעננות שמתאים לשדך לרוטב.

רכיבים

  • 300 גרם דג סלמון טחון
  • 200 גרם דג בס טחון (או דג רזה לבחירתכם)
  • ביצה אחת
  • צרור עשבי תיבול לפי העדפה פטרוזיליה, שמיר, תימין.
  • כף קמח שקדים
  • תבלינים לפי העדפה.

לרוטב דל פחמימה:

  • 50 גרם חמאה (למתכון פרווה אפשר שמן זית)
  • 7 כפות מחית עגבניות מוטי. 
  • תבלינים

 

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור לאפיה ל 180 מעלות. 
  2.  לערבב את שני סוגי הדגים הטחונים (במידה והדגים לא מגיעים טחונים יש לטחון אותם במטחנת בשר) ולהוסיף ביצה, קמח שקדים, עלים קצוצים ותבלינים, לערבב היטב.
  3. יש לשמן דף אפיה עם תרסיס שמן.
  4. ליצר מהעיסה קציצות שטוחות / עגולות ולהניח על דף האפייה.
  5. לאפות עד שהקציצות מוכנות. למי שמעדיף, ניתן לטגן בשמן Mct או זית.

הכנת רוטב 

  • במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים מחית עגבניות.
  • להוסיף תבלינים.
  • לבשל עד רתיחה קלה.
  • להכניס את הקציצות האפויות או המטוגנות לרוטב ולהרטיב היטב את כל צדדי הקציצה.

ערכים תזונתיים למנה

649
קלוריות
54
חלבון
45.6
שומן
8.7
פחמימות נטו
דינה סוריזון
אריה

מנת קציצות דגים מהממת

טעיםםם ברמות
מנה מדהימה טעימה
אוהבת אותה
מנה ביתית כזו נפלאה

7 חודשים ago

ביקורת על קציצות דגים.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

עוד מתכונים:

אסאדו

אסאדו, הנתח השומני המושלם ואחד החלקים המשביעים ביותר.

חומוס קטוגני

חומוס קטוגני, הכי קרוב לחומוס מקטניות ומתאים לניגוב ואכילה בכפית.

טטאקי דג

מנת מסעדה אסייתית, כייפית וקלילה של דג צרוב.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות