קציצות בקר ברוטב

שעה

קל

4

קציצות בקר מושלמות וקטוגניות ברוטב עגבניות, אהובות על קטנים וגדולים.

קציצות בקר מושלמות וקטוגניות ברוטב עגבניות, אהובות על קטנים וגדולים.

את הבשר נעדיף לרכוש טרי, מנתח שמן דוגמאת צלעות בקר וניתן לשלב סוגי בשר שונים לפי העדפה.

בחירת הבשר הטחון היא די חשובה להצלחת המתכון. ככל שבבשר יש פחות שומן, יש צורך בתוספת לבשר שייצב את הבשר וייצר את הקציצה.

הבשר הטחון הכנון לקציצה הוא עתיר בשומן כמו צלעות בקר מספר 2 טחון, אסאדו טחון ועוד. בחירת בשר שומני ועיסויו גורמת לכך שעיסת הבשר תהפוך להיות דביקה וקלה יותר לעבודה. בחירת בשר דל שומן או לא מספיק שומני דורשת תיסוף של שומן חיצוני ו/או קמח שקדים ו/או ביצים שיהוו את הדבק הרצוי.

בנוגע לרוטב ניתן להשתמש ברוטב צהוב מבוסס כורכום, רוטב אדום על עגבניות מרוסקות או סתם אפילו בתנור ללא רוטב.
אפשר להכניס לרוטב ירקות בהתאם (אבל לא לשכוח שזה פחמימה…)

רכיבים

מרכיבים לקציצה

  • קילו בשר צלעות בקר מספר 2 טחון (לדרוש גם את השומן של הבשר)
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • תבלינים לקציצות לפי טעם.

 

מרכיבים לרוטב אדום

  • 200 מ”ל עגבניות מרוסקות או עגבניות חתוכות.
  • כוס מים
  • רבע בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים לפי טעם (מלח, פלפל ועוד לפי טעם)
  • אופציה – שן שום כתושה
  • ניתן להוסיף ירקות לרוטב במסגרת הפחמימה היומית.

 

מרכיבים לרוטב צהוב

  • כוס מים
  • תבלינים לפי טעם (מלח, פלפל, כורכום ועוד לפי טעם)
  • ניתן להוסיף ירקות לרוטב במסגרת הפחמימה היומית.

 

הוראות הכנה

הכנת הקציצות

  • בקערה יש לעסות את הבשר הטחון במשך 3 דקות.
  • להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ותבלינים ולהמשיך לעסות.
  • יש לייצר 20 כדורי קציצה.
  • להניח אותם בצד.

הכנת רוטב אדום

  • מחמים סיר סוטאג’ רחב.
  • מוסיפים את השמן זית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  • אופציה – מוסיפים את השום
  • מוסיפים את רסק העגבניות.
  • מתבלים.
  • מוסיפים את המים.
  • שהרוטב רותח מוסיפים את הקציצות פנימה. מוודאים שהרוטב מכסה את הקציצות ומורידים את עוצמת האש.
  • מבשלים למשך 30-40 דקות. מדי פעם יש באמצעות כף לשפוך רוטב על הקציצות ולסובב אותם בעדינות.

 

הכנת רוטב צהוב

  • מחמים סיר סוטאג’ רחב.
  • מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • מתבלים את המים.
  • מוסיפים את הקציצות פנימה (יש לוודא שהמים מכסים את הקציצות במידה ולא להוסיף מים).
  • אופציה – זה השלב שאפשר להכניס פנימה ירקות כגון קישואים, גבעולי סלרי, קוביות קולורבי.
  • מורידים את עוצמת האש.
  • מבשלים למשך 30-40 דקות. מדי פעם יש באמצעות כף לשפוך רוטב על הקציצות ולסובב אותם בעדינות.

 

הערכים התזונתיים מתייחסים לרוטב אדום!

ערכים תזונתיים למנה

762
קלוריות
44.8
חלבון
62
שומן
2.6
פחמימות נטו
Average Rating: 5.0 out of 5 (1 votes)
5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
דינה סוריזון
אריה

קציצות ביתיות מושלמות

קציצות ביתיות מושלמות טעימות
כלכך כיף בצלחת ובבטן🥰🥰
לצד אורז כרובית מושלם 🙏

7 חודשים ago

ביקורת על קציצות בקר ברוטב.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

עוד מתכונים:

סלט חלומי

סלט מוקפץ, חורפי ומנחם. כייפי לאירוח אבל גם ליומיום.

חומוס קטוגני

חומוס קטוגני, הכי קרוב לחומוס מקטניות ומתאים לניגוב ואכילה בכפית.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות