קציצות בקר מושלמות וקטוגניות ברוטב עגבניות, אהובות על קטנים וגדולים.
את הבשר נעדיף לרכוש טרי, מנתח שמן דוגמאת צלעות בקר וניתן לשלב סוגי בשר שונים לפי העדפה.
בחירת הבשר הטחון היא די חשובה להצלחת המתכון. ככל שבבשר יש פחות שומן, יש צורך בתוספת לבשר שייצב את הבשר וייצר את הקציצה.
הבשר הטחון הכנון לקציצה הוא עתיר בשומן כמו צלעות בקר מספר 2 טחון, אסאדו טחון ועוד. בחירת בשר שומני ועיסויו גורמת לכך שעיסת הבשר תהפוך להיות דביקה וקלה יותר לעבודה. בחירת בשר דל שומן או לא מספיק שומני דורשת תיסוף של שומן חיצוני ו/או קמח שקדים ו/או ביצים שיהוו את הדבק הרצוי.
בנוגע לרוטב ניתן להשתמש ברוטב צהוב מבוסס כורכום, רוטב אדום על עגבניות מרוסקות או סתם אפילו בתנור ללא רוטב.
אפשר להכניס לרוטב ירקות בהתאם (אבל לא לשכוח שזה פחמימה…)
ביקורת על קציצות בקר ברוטב.