פאי רועים- מאפה בשר

שעה

בינוני

4

מאפה שכבת של בשר ופירה כרובית, מנחם וחורפי.

פאי הרועים המקורי הוא למעשה שילוב בין בשר טחון או נתחוני בשר לבין תפוח אדמה בצורת פירה ואפייתם יחד בשכבות. תבשיל אנגלי שהוא אוכל מנחם אולטימטיבי.

כדי להפוך את המתכון לקטוגני עושים התאמות קלות- בחירת הבשר תהיה בשר שומני, עדיף בשר מספר 2 צלעות בקר טחון או מכסה אנטריקוט. את התפוח אדמה תחליף כרובית או קולרבי. 

רכיבים

מצרכים להכנת תבשיל הבשר:

  • 2 כפות שמן זית  או שומן מזוקק
  • עד חצי בצל
  • 500 גרם בשר טחון צלעות בקר מספר 2 או מכסה אנטריקוט
  • מלח ופלפל לפי טעם, תבלין שום לפי טעם.
  • תימין טרי או מיובש.
  • אופציה חצי כוס יין אדום יבש.

מצטרכים להכנת מחית כרובית:

  • 500 גרם פלחי כרובית
  • 2 כפות שמן זית 
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת הבשר:

  • במחבת כבדה מחממים את השמן ומטגנים בצל עד הזהבה.
  • מכניסים את הבשר הטחון ומבשלים אותו תוך כדי ערבוב. 
  • מוסיפים תבלינים
  • מבשלים את הבשר עד שהוא מוכן
  • לאלו שמוספים יין – יש להוסיף אותו קצת לפני שהבשר בושל עד תום.

הכנת הפירה:

  • מבשלים את הכרובית בסיר עם מים רותחים עד שהיא מתרככת.
  • מכניסים את הכרובית המסוננת לבלנדר עם תבלינים והשמן. 
  • טוחנים היטב עד לקבלת מחית. במידה הצורך אפשר להוסיף קצת מהמים שבהם בושל הכרובית או עוד שומן.

שמים את תערובת הבשר בתבנית אינגליש קייק או פיירקס, מעליה למרוח את מחית הפירה. ניתן לקשט בשומשום או פרמז’ן מגורד למי שלא שומר כשרות.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד השחמה.

ערכים תזונתיים יחד עם בשר מספר 2

ערכים תזונתיים למנה

499
קלוריות
24.5
חלבון
41.5
שומן
4.75
פחמימות נטו
Average Rating: 5.0 out of 5 (1 votes)
5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
דינה סוריזון
אריה

מאפה טעים 🥰

מאפה טעים ממש
מנחם כזה
יש את התחושה ואת הדמיון למנה הלא קיטוגנית
זה פשוט מדהים בעיניי
אהבתי מאד

7 חודשים ago

ביקורת על פאי רועים- מאפה בשר.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

עוד מתכונים:

פקאן מסוכר

פקאן מסוכר

פקאן מסוכר מותאם לתזונה קטוגנית, דלת פחמימה ולסוכרתיים. כמה דקות עבודה והכל מוכן וטעים. רק לא להתמכר ולאכול הכל.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות