פשטידת מעקודה קטוגנית

90

בינוני

12

פשטידת מעקודה קטוגנית - התחליף המושלם לפשטידה המרוקאית המוכרת
פשטידת מעקודה קטוגנית

פשטידת מעקודה קטוגנית – איך זה התחיל?

בימים שלי לפני התזונה הקטגנית, בימים שאשתי מבשלת לשבת הייתי מקבל פיתה מושלמת של חומוס, שניצל, מטבוחה ופשטידת מעקודה. פיתה שבזמנו היתה מבחינתי אלוהית.

מאז שנכנסתי לתזונה הקטוגנית הפשטידות שהייתי מכין היו חלביות. לא חיפשתי פשטידות ירק.

פשטידת מעקודה היא פשטידה מרוקאית מבוססת על תפוחי אדמה, גזר, בייצים (אפשר גם אפונה ועוד). רוב המרכיבים הם לא שייכים לתזונה הקטוגנית.

בפרץ של מחשבה עלה לי רעיון בוא ניקח את הפשטידה נהפוך אותה לקטוגנית וכדי שיהיה לך מספיק חלבון ושומן נוסיף בשר שמנוני. כך נולדה פשטידה מעקודה קטוגנית.

רכיבים

המרכיבים:

  • 800 – 1000 גרם של קולורבי (לא להיבהל – לא אוכלים את כל הפשטידה) – לערכים תזונתיים חושב 900 גרם.
  • 500 גרם בשר טחון שומני – צלעות מספר 2 / אסאדו
  • 9-12 ביצים – לערכים תזונתיים חושב 9 בייצים
  • בצל קטן
  • 2 שיני שום טחונים
  • שמן זית / שומן בקר – 3 כפיות
  • תבלינים

הוראות הכנה

שלב 1

לקלף את הקולרבי ולחתוך לקוביות.

לבשל את הקוביות במים רותחים מומלחים.

מבשלים על שמתרכך (לא ריכוך מלא)

להוריד מהגז ולסנן מנוזלים ולמעוך לפירה (לא חייב חלק)

 

שלב 2

לבשל 4-7 ביצים שיהיו ביצים קשות.

לקלף ולחתוך לקוביות

 

שלב 3

במחבת מחומם להוסיף את השמן זית / שומן בקר

להוסיף בצל קצוץ למחבת

כאשר הבצל הופך לשקוף להוסיף את השום. יש לערבב שהשום לא יישרף

להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עד שהצבע של הבשר לא אדום

להוסיף תבלינים לפי טעם (Tני שמתי כפית כמון, 3/4 כפית כרכום, 1/2 כפית פפריקה אדומה, חצי כפית מלח ופלפל שחור.

לערבב היטב ולהוריד מהאש

 

שלב 4

בקערה גדולה לטרוף 5 ביצים עם רבע כוס מים

להוסיף מלח ופלפל שחור

להוסיף את הקולרבי המעוך, בשר, ביצים קשות.

לערבב היטב.

לשמן תבנית פיירקס גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק

להעביר את הבלילה לתבנית

להכניס לאפייה על 180 מעלות למשך שעה

להוציא ולבדוק שמוכן. עם עדין לא מוצק להכניס שוב לתנור

 

 

ערכים תזונתיים למנה

223.2
קלוריות
15.2
חלבון
16.65
שומן
3.2
פחמימות נטו

ביקורת על פשטידת מעקודה קטוגנית.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

עוד מתכונים:

רולדת ספוג

רולדת ספוג הוא מתכון דל מאוד בפחמימות, ועדיין מתוק וחגיגי.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות