אפשר להכין לחמים ולחמניות קטוגנים, ההבדלים ביניהם הם חומרי הגלם, הערכים התזונתיים ועוד.
לחם עוף מכיל את כמות הפחמימות הנמוכה ביותר שקיימת והוא לחם ששונה בתפיסה משאר הלחמים – המרכיב העיקרי בו הוא בשר.
הטעם של הבשר במאפה יחסית ניטרלי והוא פשוט להכנה, עשוי 4 מרכיבים בלבד וניתן לגוון בתוספות שלו.
להכנה נבחר אצל הקצב חזה או פילה עוף.
הטעם מפתיע לטובה. הלחם מספק כמות יפה של חלבונים וכדי להעשיר את המנה ניתן להוסיף לצלחת שומן.
ג 180