אסאדו

4.5 - 11 שעות

קל

4

אסאדו, הנתח השומני המושלם ואחד החלקים המשביעים ביותר.

נתח האסאדו הוא נחשב לנתח מאוד שומני הדורש זמן הכנה בינוני עד ארוך בתנור. הנתח הזה אהוב על אוכלי בשר בתזונה הקטוגנית.

נתח האסאדו נמצא אצל הקצב עם עצמות ולעיתים גם לאחר שהסירו ממנו את העצמות. הנתח הבסיסי אמור להיות בעל פסי שומן הנראים לעין. בזמן הכנת הבשר חלק גדול מהשומן יורד ממנו והופך להיות נוזלי (בשילוב עם מים היורדים מהבשר) ולכן הנתח המוכן מאבד ממשקלו יחסית לנתח שנקנה. יחד עם זאת הבשר הזה משביע מאוד ולמעשה נחשב לנתח שמשביע מאוד גם באכילה של כמות קטנה יחסית לבשרים אחרים.

בבחירת נתח האסאדו אצל הקצב נבקש נתח של לפחות 1 ק”ג לפחות. אני מעדיף שיכיל עצם שייצב את הבשר.

את הנוזלים הנותרים מההכנה בתבנית אפשר לשמור ולהשתמש בהם כמקור שומן לשימוש אחר (טיגון, מריחה על לחם או לחמנייה קטוגנית, להכנת כרוב בתנור ועוד)

רכיבים

  • 2 ק”ג בשר אסאדו עם עצמות.
  • אופציה – 2 כפות שמן זית לעיסוי הבשר
  • תבלינים בסיסים (מלח, פלפל, פפריקה, למי שאוהב אפשר להוסיף עוד תבלינים)
  • אופציה בצל לבן בינוני חתוך לרבעים.

הוראות הכנה

ישנן מספר אופציות להכנת אסאדו. אני אציג שתי שיטות.

אסאדו בחום נמוך

  • להדליק תנור על אופציית גריל טורבו בטמפרטורה של 120 מעלות.
  • לעסות את הבשר מכל הצדדים בשמן זית.
  • לפזר מלח ופלפל גרוס על הבשר ולעסות היטב.
  • על נייר אפייה להניח 3 עלי דפנה וגרגרי פלפל אנגלי.
  • להניח את הבשר על נייר האפייה. לעטוף את הנתח בדף האפייה ולהוסיף דף אפייה נוסף ולעטוף כך שהבשר יהיה סגור בנייר האפייה.
  • לעטוף את נייר האפיה בשכבת דף אלומיניום.
  • להניח את הבשר בתבנית כאשר החלק השומני נמצא למעלה.
  • להכניס את התבנית לתנור למשך 8-11 שעות.

 

אסאדו בחום בינוני

  • להדליק תנור על אופציית גריל טורבו בטמפרטורה של 220 מעלות.
  • לעסות את הבשר מכל הצדדים בשמן זית.
  • לפזר מלח, פלפל גרוס ופפריקה מתוקה על הבשר ולעסות היטב.
  • להניח את הבשר בתבנית.
  • להוסיף את רבעי הבצל פנימה.
  • להכניס לתנור לצריבה של 15 דקות מכל צד.
  • להוציא את הבשר ולהוריד את טמפרטורת התנור ל 150 מעלות.
  • להניח את הבשר בתבנית שהחלק השומני כלפי מעלה ולכסות את הבשר בדף אפייה ומעליו דף אלומיניום.
  • להכניס לתנור ל 4 שעות

 

הערכים התזונתיים מתחשבים בבשר לאחר הכנה וללא הנוזלים והעצם.

ערכים תזונתיים למנה

274
קלוריות
45
חלבון
62.5
שומן
Average Rating: 5.0 out of 5 (1 votes)
5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
דינה סוריזון
אריה

אסדו מטורף

אסדו מטורף טעים
לא דורש מאמץ גדול בהכנה(אני אוהבת דברים קלים )🥰🥰🥰
בסיום הבישול מקבלים תבשיל מהמם טעים
מנחם משביע עם טעם נפלא
אני אוהבת ממששש,טעים טעים
כדאי להכין שווה

7 חודשים ago

ביקורת על אסאדו.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

עוד מתכונים:

לחם עוף

לחם דל בפחמימות ועשוי 4 מרכיבים בלבד, כשהרכיב העיקרי בו הוא עוף.

חומוס קטוגני

חומוס קטוגני, הכי קרוב לחומוס מקטניות ומתאים לניגוב ואכילה בכפית.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות