רולדת ספוג

45 דקות

בינוני

10

רולדת ספוג הוא מתכון דל מאוד בפחמימות, ועדיין מתוק וחגיגי.

בחוץ עוגת טורט ספוג, בפנים מגולגלת קצפת. תוסיפו פירות ושקדים, וקיבלתם רולדה זריזה עם טעמים חזקים של נוסלגיה.

רולדת ספוג נפלאה ממולאת בקצפת ונילית שכולם אוהבים, משדכים לה תותים חתוכים ואוכמניות טריות, מקשטים בפרוסות שקדים קלויות או טבעיות. נהנים מעוגה נפלאה שעדיין מתאימה לכללי התזונה הקיטוגנית וגם מהמחמאות של כל מי שלא מאמין שככה אוכלים קיטו. כשרוצים לגוון אפשר בקלות להחליף את מילוי הוניל לשוקו בהמרה לפודינג שוקולד סוויטנגו ולזרוע מעל גרידי שוקולד מריר 90%.

מאפשרים לעצמנו ממנה מתוקה ומפנקת לצד הקפה בשבת עם מתכון חגיגי ודל מאוד בפחמימות.

ממתכון זה יוצאת רולדה אחת גדולה, שפורסים ל10-12 פרוסות. שומרים בקירור.

רכיבים

  • חמש ביצים מידה L
  • חמש כפות פודינג ווניל סוויטנגו
  • מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
  • סוויטנגו או ממתיק אחר לפי טעם
  • מחית וניל (אופציה)
  • תותים / אוכמניות/ פטל /שקדים פרוסים (אופציה) – מוסיף פחמימות לעוגה.

הוראות הכנה

להכנת בצק ספוג לרולדה:

  1. להדליק תנור על אפיה ב 170 מעלות.
  2. להכניס למיקסר, לפי הסדר: בייצים, שלוש כפות פודינג, ממתיק לפי צורך, מחית וניל.
  3. להקציף עד קבלת קצפת יציבה, כ 3-5 דקות.
  4. להניח בתבנית האפיה נייר אפייה משומן היטב.
  5. לפזר את הקציפה באופן שווה על כל נייר האפייה.
  6. להכניס לתנור ולאפות למשך 10-13 דקות עד שהקציפה יציבה וחומה מעט. לקרר מעט.
  7. לגלגל את ה”ספוג” בלי להוציא את נייר האפייה. 
  8. להכנת המילוי להכניס למיקסר, לפי הסדר: שמנת לקצפת, שתי כפות פודינג, ממתיק. להקציף במהירות בינונית, עד קבלת קצפת יציבה,כ 3-5 דקות.
  9. לפתוח את הבצק האפוי, למרוח את הקצפת ולשמור בצד 3 כפות לקישוט. ניתן להוסיף מעט פירות חתוכים (תותים /אוכמניות/פטל) בשלב זה.
  10. לגלגל את הספוג, לקשט במעט קצפת ששמרנו. ניתן לקשט גם עם פירות ושקדים פרוסים.
  11. להכניס למקרר לשלוש שעות להתייצבות.

ערכים תזונתיים למנה

126
קלוריות
3.7
חלבון
11.9
שומן
0.8
פחמימות נטו

ביקורת על רולדת ספוג.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

עוד מתכונים:

פקאן מסוכר

פקאן מסוכר

פקאן מסוכר מותאם לתזונה קטוגנית, דלת פחמימה ולסוכרתיים. כמה דקות עבודה והכל מוכן וטעים. רק לא להתמכר ולאכול הכל.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות