חלת גבינות

45 דקות

בינוני

10

מתכון לחלה טעיה, עשירה בגבינות וניתנת לפריסה.

חלה טעימה, עשירה בגבינות וניתנת לפריסה. מתאימה לכריכים ומזכירה בנראות שלה חלה מקמח חיטה.

המתכון הזה מתבסס על קמח שקדים, מוצרלה וגבינה שמנת.

רכיבים

  • 150 גרם קמח שקדים
  • 150 גרם מוצרלה 22% שומן 
  • 50 גרם גבינת שמנת 25% 
  • ביצה אחת מידה L מקושקשת ידנית בקערה.
  • כפית אבקת אפיה
  • ביצה לציפוי (לא חובה)
  • אופציות לציפוי- שומשום, שקדים (לא חובה).

הוראות הכנה

  1. להפעיל תנור ל 170 מעלות במצב אפיה.
  2. להמיס במיקרוגל את גבינות המוצרלה והשמנת. לעצור ולערבב כל 45 שניות.
  3. להוסיף 120 גרם קמח שקדים + אבקת אפיה ולערבב עם כף ליצירת בצק.
  4. להוסיף את הביצה פנימה ולערבב עד ספיגת הביצה בבצק, רצוי מהשלב הזה להתחיל לעבוד עם כפפה כי הבצק דביק.
  5. להוסיף עוד 30 גרם קמח שקדים ולערבב עד ספיגת הקמח וקבלת בצק חלק.
  6. לחלק את הבצק ל 3 כדורים.
  7. ללוש כל כדור ליצירת צמה ארוכה.
  8. לשלב את שלושת הצמות ליצירת החלק.
  9. ניתן לצפות בביצה טרופה, ולקשט בשומשום או שקדים מולבנים פרוסים. 
  10. להכניס לאפיה ל 15-20 דקות עד הזהבה.

ערכים תזונתיים למנה

158
קלוריות
7.1
חלבון
13.1
שומן
2.4
פחמימות נטו

ביקורת על חלת גבינות.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

עוד מתכונים:

אורז כרובית

תוספת נייטרלית שסופגת טעמים ומתאימה לשידוך לקציצות ברוטב ודגים.

אמפנדס

כיסוני בצק עשויים בצק גבינות ובמילוי גבינה שניתן להכין מראש ולהקפיא.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות