תזונה קטוגנית צמחונית

תזונה קטוגנית צמחונית - האם אפשרי? לא חייבים רק בשר? אז כן - תזונה קטוגנית צמחונית אכן אפשרית

תזונה קטוגנית צמחונית

תפיסה רווחת אצל אנשים בתזונה קטוגנית ואנשים שמתעניינים בתזונה קטוגנית שהתזונה אפשרית רק לאוכלי בשר. מדברים על המון שומן מהחי ועל נתחים שמנים של בשר. בדיעבד, התפיסה לא נכונה.

ניתן לחלק את התזונה הצמחונית למספר דרגות. המשותף לכולם שלא אוכלים בהם בשר מכל סוג הגדל מחוץ למים.

התזונה הצמחונית בכלליותה (ללא קשר לתזונה קטוגנית) מבוססת על מוצרים הגדלים בטבע (ירקות, פירות, קטניות, דגנים). ישנם מספר רק של מחלקות שונות של התזונה (אציין שלושה מתוכם):

  • תזונה פסקטריאנית שהיא למעשה תזונה צמחונית המאפשרת אכילה גם של דגים, פירות ים, ביצים ומוצרי חלב.
  • תזונה צמחונית הכוללת מוצרי חלב וביצים ללא אף סוג של בשר (כולל דגים).
  • תזונה אגטריאנית שהיא למעשה תזונה שבה נמנעים מבשר, עופות, מוצרי חלב אך כן אוכלים ביצים.

בכל הקשור לתזונה קטוגנית ואף תזונת דלת פחמימה, ישנה עדיפות בעולם הצמחונות באכילה של דגים (למי שאוכל), ביצים, טופו (שהיא קטניה מיוחדת המכילה חלבון מלא וכן דלה בפחמימה) ומוצרי חלב שומניים שלא מכילים לקטוז.

על התזונה הקטוגנית הצמחונית

עקרונות התזונה הצמחונית הקטוגנית מושתתת על אכילת מקרות חלבון מהכתוב בפסקה הקודמת. בנוסף לחלבןנים נשלב שומנים מהצומח. דוגמאות לשומנים מהצומח: אבוקדו, טחינה, אגוזים. בנוסף יהיו שומנים נקיים. דוגמאות לשומנים נקיים: שמן זית, שמן אבוקדו, שמן קוקוס וכן חמאה וגהי (מעולם מוצרי החלב). יש לשים לב שבתזונה הקטוגנית לא אוכלים דגנים וקטניות (שוב מלבד סויה שטופו הוא אחד מתוצריו).

לדוגמה

לדוגמה, ההבנה שעדשים למשל זה מקור של חלבון היא נכונה חלקית. עדשים מכיל חלבון. אבל חשוב להבין שיש יותר פחמימות מחלבון בעדשים. עובדה נוספת היא שחלבון העדשים איננו מוגדר כחלבון מלא. מכאן שעדשים לא נכללים בתזונה הקטוגנית.

חסרון בתזונה צמחונית הינה תחושת השובע הקיימת לאוכלי בשר. אנשים האוכלים בשר מגיעים לרמת שובע איכותית מתזונה צמחונית.

קיים סגנון תזונה שנחשב כסגנון תזונתי בריא. מדובר על תזונה ים תיכונית המבוססת על אכילת דגים, אבוקדו, שמן זית ועוד. למה סגנון התזונה הזו מוגדרת כבריאה?

  • מיעוט אכילת שומן רווי יחסית למוצרי בשר.
  • הגדלת צריכת אומגה 3 ממרכיב טבעי ולא תוסף תזונה.

כלומר התזונה הקטוגנית אכן אפשרית לעולם של תזונה צמחונית וגם מוגדרת כבריאה (למרות שהגדרת הבריאות הינה הגדרה מעט שנויה במחלוקת בנוגע לתזונה קטוגנית שמרביתה נובעת מטעות).

יום של תזונה קטוגנית צמחונית יכיל ארוחה של ביצים, אבוקדו, מעט גבינה קשה / חצי קשה וירקות. לארוחה 2 נוכל לקחת דג או טופו בשילוב טחינה וירקות.

אז אם אתם צמחונים ורוצים לבצע את התזונה הקטוגנית זה אפשרי. לא להיבהל אפשר גם בלי בשר!

5 תגובות

  1. שלום רב
    אשמח למידע על תזונה קטוגנית צמחונית (ללא בשר אך עם חלב וביצים ). מס’ נייד 0543097199

    תודה מראש
    לירון

  2. אשמח לשמוע פרטים על תזונה קטוגנית צמחונית וללא דגים וחיות ים.

    יש כזה דבר?
    מספר טלפון ימסר דרך המייל…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

באותו העניין:

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

הצלחה. מילה שטעונה במשמעות חיובית, מטרה שאנו שואפים אליה, חלום שרוצים להגשים. ובכל זאת, עבור רבים, ההצלחה טומנת בחובה לא רק שמחה וסיפוק, אלא גם פחד משתק. פחד מהצלחה הוא תופעה פסיכולוגית מורכבת, המונעת מאנשים להתקדם, לממש את הפוטנציאל שלהם ולעיתים אף לחבל באופן לא מודע בהישגיהם.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות