סידן ותזונה קטוגנית

התזונה הקטוגנית סותרת כל "אמת" שהכרנו לפני. חלק מהם נוגעים לצד הבריאותי של התזונה. הרי המקובל שונה מאשר מה שעושים בתזונה הקטוגנית. אלו רק חלק מהעובדות שכדאי לדעת כאשר אתם בתזונה הקטוגנית או רוצים להתחיל את התזונה הקטוגנית ורוצים לדעת יותר.
סידן ותזונה קטוגנית

סידן ותזונה קטוגנית – התזונה הקטוגנית סותרת כל “אמת” שהכרנו לפני. חלק מהן נוגעות לצד הבריאותי של התזונה. הרי המקובל שונה מאשר מה שעושים בתזונה הקטוגנית. אלו רק חלק מהעובדות שכדאי לדעת כאשר אתם בתזונה הקטוגנית או רוצים להתחיל את התזונה הקטוגנית ורוצים לדעת יותר.

בואו נדבר על סידן. סידן הוא אחד מהמינרלים שגוף האדם זקוק לו. יש לו מספר תפקידים:

בריאות העצם – סידן חיוני להתפתחות, לבריאות ולתחזוקה מתמשכת של העצם. עם גיל המעבר צריך להקפיד על סידן בכמות מספקת כדי למנוע אוסטאופורוזיס.

קרישת דם – סידן מסייע לקרישת דם.

תפקוד הלב – סידן מסייע לשמור על פעולת שריר הלב על ידי הרפיית השרירים החלקים סביב כלי הדם.

התכווצות שרירים – סידן יכול לסייע לאזן את התכווצות השריר. סידן משתחרר כאשר השריר מגורה ולכן זה עוזר לשריר להתכווץ.

רמות כולסטרול משופרות – סידן ידוע כמסייע בשיפור רמות כולסטרול בדם.

העצמות מאחסנות כ 99% אחוז מכמות הסידן בגוף. מי שמנהל את רמות הסידן בגוף ואת הספיגה הוא ויטמין D. חוסר בויטמין D יכול להשפיע על כמות הסידן הנספג בגוף.

סימפטומים לחוסר בסידן  יכללו – התכווצויות שרירים, הזיות, שברים בעצמות, ציפורניים שבירות וחלשות, הזיות, בלבול ודכאון.

מצבים שיכולים לגרום לחוסר בסידן יכללו – תת תזונה, אי ספיקת כליות, תת פעילות בלוטת התריס, גיל מעבר, חוסר צריכת חלבון, ניתוח הסרת פרתירואיד, דלקת לבלב, תרופות כגון סטרואידים ועוד…

חשוב לציין! בדיקת דם של סידן בודקת את הפלסמה העוטפת את התא ולא את כמות הסידן בתא עצמו ולכן יתכן גם חוסר בסידן שלא נדע עליו.

כמות הסידן בגוף משתנה בין הגילאים. כמות הסידן הגבוה ביותר הוא בגיל ההתבגרות מגיל 9 עד 18 (עומד על 1300 מ”ג). ההמלצה היא להיות תמיד בגיל ההתבגרות מעל 1000 מ”ג ובגיל המעבר נשים זקוקות ל 1200 מ”ג.

תיכף נדבר על מקור חלבון אבל מחקרי בעבר הציגו שכאשר צורכים חלבון ברמה גבוהה היא מייצרת בריכת סידן (גם אם החלבונים עצמם מגיעים יחד עם סידן). ישנם מחקרים חדשים יותר שמציגים אחרת. דבר נוסף חומצה אוקסלית (כמו בתרד) וחומצה פיטית המצויות בצמחים יכולה לעכב ספיגה אך מניעה של צריכה שלהם ברמה גבוהה (כמו בתזונה הקטוגנית) הופכת את הספיגה ל(כמעט)לא בעייתית. במקרה של בעיית סידן ההנחיות מעט משתנות.

28 גרם גבינות מיושנות (למשל פרמזן) יספק כ 240 מ”ג סידן.

28 גרם גבינת ברי יספק כ 50 מ”ג.

100 גרם יוגורט יווני 10% יספק כ 200 מ”ג

קופסת שימורים של סרדינים תספק בין 250 מ”ג ל 300 מ”ג.

כוס של פטרוזיליה קצוצה תספק כ 70 מ”ג.

חופן שקדים יכיל כ 80 מ”ג.

תזונה קטוגנית לא באמת מפחידה, אפשר להבין יותר ואפשר גם להנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

באותו העניין:

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

הצלחה. מילה שטעונה במשמעות חיובית, מטרה שאנו שואפים אליה, חלום שרוצים להגשים. ובכל זאת, עבור רבים, ההצלחה טומנת בחובה לא רק שמחה וסיפוק, אלא גם פחד משתק. פחד מהצלחה הוא תופעה פסיכולוגית מורכבת, המונעת מאנשים להתקדם, לממש את הפוטנציאל שלהם ולעיתים אף לחבל באופן לא מודע בהישגיהם.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות