נחושת ותזונה קטוגנית

התזונה הקטוגנית סותרת כל "אמת" שהכרנו לפני. חלק מהם נוגעים לצד הבריאותי של התזונה. הרי המקובל שונה מאשר מה שעושים בתזונה הקטוגנית. אלו רק חלק מהעובדות שכדאי לדעת כאשר אתם בתזונה הקטוגנית או רוצים להתחיל את התזונה הקטוגנית ורוצים לדעת יותר.
נחושת ותזונה קטוגנית

נחושת ותזונה קטוגנית – התזונה הקטוגנית סותרת כל “אמת” שהכרנו לפני. חלק מהן נוגעות לצד הבריאותי של התזונה. הרי המקובל שונה מאשר מה שעושים בתזונה הקטוגנית. אלו רק חלק מהעובדות שכדאי לדעת כאשר אתם בתזונה הקטוגנית או רוצים להתחיל את התזונה הקטוגנית ורוצים לדעת יותר.

בואו נדבר על נחושת. לנחושת יש מספר תפקידים:

  • מסייע בבניית תאי דם אדומים.
  • מווסת לחץ דם קצב דופק.
  • ספיגת ברזל.
  • מניעת דלקת הערמונית.
  • סיוע לבניית המערכת החיסונית.
  • התפתחות ותחזוקה של העצמות, רקמת חיבור ואיבריים כגון המוח והלב.

קשה לגוף להגיע למחסור בנחושת. מקרים של חוסר בנחושת יכולים להגיע במצבים של צליאק, סיסטיק פיבורזיס, קרוהן, ניתוח מעקפים בקיבה, נטילת תוספי תזונה של אבץ, מחלת וילסון.

לא תמיד קל לאפיין מצב של חוסר נחושת. התסמינים של חוסר נחושת דומים גם לחוסרים במינרלים אחרים:

  • עייפות וחולשה – חוסר נחושת יכול להביא לספיגה מופחתת של ברזל אשר יביא לעייפות וחולשה.
  • חולי תדיר – לנחושת יש תפקיד חשוב במערכת החיסונית. כשרמת נחושת נמוכה הגוף מתקשה לייצר תאי חיסון ולכן תהיה ירידה בספירת תאי דם לבנים. נמצא קשר במחקרים על חוסר בנחושת וירידה בייצור נויטרופילים (תאי דם לבנים המתמודדים בקו ראשון בהגנת הגוף).
  • עצמות חלשות – אוסטאופורוזיס.
  • רגישות לקור – נחושת מסייעת לשמור על בלוטת התריס. הורמוני הבלוטה ירדו כאשר יש חוסר בנחושת ומכך יכולה להתפתח רגישות לקור.
  • ישנם מחקרים המקשרים את חוסר נחושת ביצירת פיגמנט מלנין יתכן וגם שיער הראש יאפיר מוקדם יותר וגם עור הגוף יהיה חיוור יותר. יחד עם זאת, לא נמצא קשר ישיר בין נחושת לשיער מאפיר.
  • קשיים בהליכה ועוד….

רמה גבוהה של נחושת יכולה להתבטא בצהבת, הקראות, פרכוסים, תפקוד כליות. הסיבות לרמה גבוהה יכולה להיות אחד מהבאים: הרעלת נחושת מהסביבה, לימפומה, לוקמיה, שחמת בדרכי המרה ומחלות כבד, זאבת, מחלות בלוטת התריס, גלולות למניעת הריון.

את רמות הנחושת ניתן לבדוק בבדיקת דם (רק צריך לבקש במיוחד…).

כמות נחושת המומלצת ליום  עומדת על כ 1 מ”ג נחושת ליום.

100 גרם כבד עגל יספקו כ 15 מ”ג נחושת.

15 גרם פטריות שיטאקי מיובשות יספקו כ 0.8 מ”ג נחושת.

14 יחידות של שקדים יספקו כ 0.3 מ”ג נחושת.

100 גרם לובסטר יספקו כ 2 מ”ג נחושת.

עלים ירוקים, שוקולד מריר באחוז גבוה גם הם יספקו מקור של נחושת.

תזונה קטוגנית לא באמת מפחידה, אפשר להבין יותר ואפשר גם להנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

באותו העניין:

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

הצלחה. מילה שטעונה במשמעות חיובית, מטרה שאנו שואפים אליה, חלום שרוצים להגשים. ובכל זאת, עבור רבים, ההצלחה טומנת בחובה לא רק שמחה וסיפוק, אלא גם פחד משתק. פחד מהצלחה הוא תופעה פסיכולוגית מורכבת, המונעת מאנשים להתקדם, לממש את הפוטנציאל שלהם ולעיתים אף לחבל באופן לא מודע בהישגיהם.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות