תקיעה בהרזיה

הבסיס שצריך להכיר על התזונה הקטוגנית, מאיפה היא מגיעה ומה הכללים שמלווים אותה.

למה אני לא יורדת בתזונה הקטוגנית? למה כולם מרזים ואני לא? איפה אני טועה? אני אוכלת מה שצריך?

אלו רק חלק מהשאלות שאני שומע מסביבי ולעיתים גם מלקוחות בתהליכי ליווי שלי. נכון, יכול לתסכל, יכול לעצבן אבל למה זה קורה או מה הדברים שצריך לשים לב?

מדד ההרזיה –  לזכור קודם כל שמדד הרזייה שלנו הוא לא ירידה במשקל אלא ירידה בהיקפים – האם ירדתם בהיקפים?

רציפות הרזייה – לעיתים בתהליך ההורדה קיימת עצירה / תקיעה בתהליך הרזייה. שלב זה הוא לגיטימי וקיים במהלכי הרזייה בכל תזונה. גרף הרזייה איננו אחיד ולעיתים יש גם עליות וירידות.

השארות בתזונה הקטוגנית – האם חרגתם מגבולות התזונה ואכלתם דברים שאסור? מצחיק להגיד אבל גם פרי יכול להשמין…. החזרה של גליקוגן, עליה בנוזלים בגוף תביא למצב של עליה במשקל.

כמה ארוחות אתם אוכלים – ארוחה מוגדרת כהכנסת קלוריות המפעילה את מערכת העיכול. הכנסת פחמימה תיתן טריגר לייצור אינסולין. שתייה קפה עם שמנת מייצר עליה קטנה של אינסולין ועקב העובדה שיש לה קלוריות גם מוגדרת כארוחה. יותר מדי ארוחות ביום יכולה להביא למצב של שבירות קיטו. לנסות להקפיד על ממוצע של 2 ארוחות ביום (מלבד בריאטרים, וסוכרת טייפ 1).

שינה – חוסר שינה מייצר מצב של עיכוב בהרזיה. ישנם מערכות כולל השעון הביולוגי שלנו שנפגם מכך. להקפיד על שינה (בתזונה הקטוגנית ישנים בממוצע פחות מתזונה רגילה)

אכילה מאוחרת – יש להקפיד לסיים לאכול 3-4 שעות לפני השינה. אכילה מאוחרת מדי וכבדה מדי יכולה לפגום בהרזיה (אם היא נעשית באורח קבע)

סטרס לא פיזיולוגי – חסם נוסף בעולם ההרזיה אשר משפיע הן על חוסר הקפדה על אכילה מסודרת והן על העלאת רמת הקורטיזול שמוגדר כמעכב הרזייה.

אכילה קטוגנית עתירת פחמימה – שימוש בכמות ירקות גדולה, יותר מדי קמח שקדים וקוקוס, פיצוחים ועוד מרכיבים את הפחמימות שאנו אוכלים. אכילה גבוהה של פחמימות מעל המוגדר עלולה לגרום ליציאה מקיטוזיס ולעליה בנוזלים שהגוף צובר.

צריכת חלבונים נמוכה מדי – חלבון מקושר למקודי רעב ושובע בגוף, הגוף משקיע יותר אנרגיה על פירוק חלבונים מאשר שומן ופחמימה ולכן אכילה מופחתת של חלבון יכולה לפגום בגוף.

תת פעילות בלוטת התריס – מצב זה גורם לקושי בהרזיה – מה מצבכם?

תנגודת אינסולין – עוד מצב בריאותי המעכב הרזייה.

כמויות – אם אוכלים כמויות גבוהות מדי של קלוריות – תהיה עצירה בהרזייה (בתזונה הקטוגנית זה יכול להגיע מאגוזים, שקדים, פקאנים… שימוש מוגבר של גבינות שמנת וגבינות קשות / חצי קשות ועוד). אבל וזה חשוב מאוד. כמות גבוהה של לקוחות שלי לא יורדים בעיקר בעקבות אכילה של כמויות נמוכות מדי של אוכל המייצרות מצב של סטרס לגוף. תבדקו קודם כל את הפרמטר הזה.

לא חסרים סיבות, ניתור הבעיה, עליה על הגורם יכולה להביא לפתרון והחזרה של תהליך ההרזיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

באותו העניין:

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

הצלחה. מילה שטעונה במשמעות חיובית, מטרה שאנו שואפים אליה, חלום שרוצים להגשים. ובכל זאת, עבור רבים, ההצלחה טומנת בחובה לא רק שמחה וסיפוק, אלא גם פחד משתק. פחד מהצלחה הוא תופעה פסיכולוגית מורכבת, המונעת מאנשים להתקדם, לממש את הפוטנציאל שלהם ולעיתים אף לחבל באופן לא מודע בהישגיהם.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות