צריכת סוכר לא פוגעת בחיידקי המעיים. במחקר חדש שנעשה שבחן 2134 למשך שנתיים מצא שחיידקי המעיים לא נפגעו בצריכת סוכר.. תבינו שבמחקר עשו בדיקות דם ובדיקת צואה. לא רק שמדדים לא הורעו – אפילו השתפרו. את המחקר הזה פרסמו בארצות הברית וגרמניה וזה שובר מיתוסים. אני חושב שמחקר כזה צריך לפרסם בכל הכוח ולהעלות באתרים בארץ ולהיות משודר בטלוויזיה שלנו. אני מאמין שזה יגרום לאנשים להבין שזה בסדר לצרוך סוכר.
אם קראתם עד לכאן אז אני מאמין שהמחשבה הזאת גורמת לכם לתהיות – ובצדק. הרי בוצע מחקר.
אני אוהב כותרות ואני אוהב לקרוא מחקרים ולכן זה סקרן אותי. המחקר הזה שינה לי את התפיסה על התזונה הקטוגנית. אם כתוב או משודר זאת אמת לאמיתה…
זהו שלא… לא היה מחקר כזה. אבל הכותרת או הרעש קונים אותנו. אנחנו אוהבים כותרות. דרך אגב סוכר פוגע במעיים, אבל זאת לא הנקודה.
בימים האחרונים יצאו דיווחים על מחקרים שגרמו לאנשים להקשיב לכותרת, להקשיב לסיקור ולהתחיל לפקפק. אז מה עושים ששומעים דיווח כזה או אחר? דבר ראשון לנשום אוויר, דבר שני לנסות להבין את המחקר.
המחקר הראשון דיבר על סכנה בצריכת ממתיק אריתריתול ועל הסכנות שלו ביצירת קריש דם. מחקר מבהיל ששומעים על זה, אבל – צריך להבין כמה דברים:
- מהי כמות הצריכה של הממתיק שבעקבותיו עלו על סכנות – מדובר על כמה עשרות גרמים ביום.
- על איזה דוגמה הם הלכו – גלידה קטוגנית המכילה כ 30 גרם ממתיק אריתריתול.
- מי הקהל שנבדק – בעיקר מבוגרים עם סכרת.
- מה התזונה של אותם אנשים? האם הם היו בתזונה קטוגנית / דלת פחמימה / תזונה רגילה?
- האם סוכר בריא יותר? התשובה היא לא כי השפעה של סוכר על אינסולין קיימת לעומת השפעת מינורית עד בכלל לא של אריתריתול. אינסולין בסופו של דבר שהוא מופיע יחד עם תזונה של שומן גם יחד יכולה ליצר קרישי דם. התזונה הקטוגנית מונעת קיומם של פחמימות ושומנים ביחד אשר מקטין את הסיכוי לבעיות לבביות.
- שלא נדבר על צורה התגובה של הגוף לממתיק ואיך הוא עובד.
המחקר השני דיבר על סכנות התזונה הקטוגנית ויצירת בעיות לבביות. גם זה מפחיד וגם מבלבל כשלעצמו. יחד עם זאת בואו נבין כמה עובדות:
- במידה והתזונה הקטוגנית אכן מסוכנת ללב (במרבית המקרים היא לא אבל לשם ההנחה), כלומר תזונה רגילה איננה מסוכנת ללב? אין בעיות לבביות בתזונה רגילה? גם אנשים בתזונה ים תיכונית המוגדרת כבריאה מאוד יש אנשים שחולים.
- על איזה תזונה דברו במחקר? על אכילת 25% פחמימה. מזכיר בתזונה הקטוגנית מדברים על 5% צריכת פחמימות. כלומר זאת לא התזונה הקטוגנית (אבל היי, קל לתייג….)
- לפני שנתיים הוצג “מחקר” בטלוויזיה שדירג את התזונות הבריאות. תזונה קטוגנית מוקמת לקראת הסוף. לפני חצי שנה “מחקר” דומה דירג את התזונה הקטוגנית במקום השני.
- מטרת מרבית המחקרים היא לשקף תמונה שיוצר המחקר רוצה להעביר. עולם המחקרים מלא במחקרים על רכיבי תזונה שמוצגים במחקר מסוים בצורה חיובית ומחקר אחר בצורה שלילית.
לא מכל דבר צריך לפחד אבל גם לא להישאר אפתיים. כותרות נועדו לייצר ענין. הכותרת של הפוסט היא הרי “סוכר הוא בריא”
לא משנה מה, רצוי מאוד לעשות את התזונה הקטוגנית בצורה חכמה, לבצע את החוקיות של התזונה ולא לעשות אותם רק על פי חוקי פייסבוק.