חוקי דיאטה קטוגנית.  מתי לאכול וכמה ארוחות ביום

חוקי האכילה בעולם התזונה מתבססים על סדר ארוחות, מועדי ארוחות, שעת סיום ארוחות. לכל תזונה החוקים שלה. אז מה קורה בתזונה הקטוגנית? 
ליווי

איך מתחילים את התזונה הקטוגנית? 

חלק 3 – חוקי האכילה

חוקי האכילה בעולם התזונה מתבססים על סדר ארוחות, מועדי ארוחות, שעת סיום ארוחות. לכל תזונה החוקים שלה. אז מה קורה בתזונה הקטוגנית? 

חוקי האכילה של התזונה הקטוגנית הינם שונים מעולם התזונה הרגיל. 

  1. מועדי אכילה – אין דבר כזה אצלנו שעות ארוחה. אין הגדרה של ארוחת בוקר, ארוחת צוהריים, ארוחת ערב ועוד. אין לנו שעונים שמסתכלים על מתי לאכול. אז מתי כן? אוכלים שרעבים. לחדשים בתזונה – הדבר נשמע כאילו מה חדש כאן? מה ספרת לנו? אז ניתן יהיה לקרוא הכל בכתבה של מנגנון רעב ושובע. רק אציין שרק ברגע שאתם מסוגלים לאכול צלחת עמוסת אוכל – שבו תאכלו. בכל מקרה אחר, כנראה שאינכם רעבים.
  2. כמה אוכלים בכל ארוחה – בתזונות רגילות מודדים לנו את כמויות האוכל שאנחנו אמורים לאכול ואנחנו מסיימים בלי קשר לתחושת השובע שלנו – כלומר גם אם נשארנו רעבים נפסיק לאכול. בתזונה הקטוגנית אנחנו מסיימים את הארוחה כאשר אנחנו שבעים. פחות מפחדים מהכמויות ובמיוחד מנושא השומנים בצלחת. 
  3. מתי תהיה הארוחה האחרונה של היום – שאלת השאלות, המטרה היא הפסקה מוקדמת ככל האפשר שלא הארוחות במהלך היום כך ייטב לנו. מה שרצוי להקפיד על הפסקת הארוחה 3-4 שעות לפני שינה. אבל ככל שיהיה יותר פער כך ייטב לנו.
  4. ארוחות קטנות (נשנושים) הם ארוחות קטנות שמציינות בעיקר חשקים. רצוי מאוד ואף מומלץ להימנע מכך בתזונה הקטוגנית. אין זה אומר שאסור לנשנש אלא להצמיד זאת לתוך ארוחה. לכל ארוחה יש השפעה כזאת או אחרת על מדדי האינסולין שלנו.
  5. כמה ארוחות ביום – עובדים לפי כלל 1 ו 2 אבל לא קיימת הגדרה מסוימת. קיימות מספר גישות גם לנושא הזה. בארצות הברית למשל מדברים על ריבוי ארוחות מדודות מתוך הכוונת הגוף לקבל מנת חלבון כל כמה שעות. מנגד יש גרסה שדוגלת בארוחה יומית אחת שנקראת OMAD (one meal a day). הגישה הרצויה היא אכילת שתי ארוחות ביום אשר יבטיחו כמות קלוריות מספקת. יחד עם זאת יהיו מקרים בהם יש צורך ביותר משתי ארוחות ביום ומדובר בעיקר על מנותחים בריאטרים וכן סכרת מסוג 1. כאשר אתם ניגשים לתזונה הקטוגנית לכו על שתי ארוחות אבל אם יצא לכם להיות רעבים גם לאחר ארוחה שנייה – תוסיפו ארוחה שלישית. רעב הוא מצב שלא כדאי להגיע אליו. מנגד אם יצא לכם מדי פעם לא לאכול בכלל או לשבוע מארוחה אחת – אין בעיה רק תדאגו לשים לב שלאורך תקופה אתם אוכלים את כמות הקלוריות הנדרשת.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

באותו העניין:

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

הצלחה. מילה שטעונה במשמעות חיובית, מטרה שאנו שואפים אליה, חלום שרוצים להגשים. ובכל זאת, עבור רבים, ההצלחה טומנת בחובה לא רק שמחה וסיפוק, אלא גם פחד משתק. פחד מהצלחה הוא תופעה פסיכולוגית מורכבת, המונעת מאנשים להתקדם, לממש את הפוטנציאל שלהם ולעיתים אף לחבל באופן לא מודע בהישגיהם.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות