ויטמין A ותזונה קטוגנית

התזונה הקטוגנית סותרת כל "אמת" שהכרנו לפני. חלק מהם נוגעים לצד הבריאותי של התזונה. הרי המקובל שונה מאשר מה שעושים בתזונה הקטוגנית. אלו רק חלק מהעובדות שכדאי לדעת כאשר אתם בתזונה הקטוגנית או רוצים להתחיל את התזונה הקטוגנית ורוצים לדעת יותר.
ויטמית A ותזונה קטוגנית

ויטמין A ותזונה קטוגנית – התזונה הקטוגנית סותרת כל “אמת” שהכרנו לפני. חלק מהן נוגעות לצד הבריאותי של התזונה. הרי המקובל שונה מאשר מה שעושים בתזונה הקטוגנית. אלו רק חלק מהעובדות שכדאי לדעת כאשר אתם בתזונה הקטוגנית או רוצים להתחיל את התזונה הקטוגנית ורוצים לדעת יותר.

בתזונה הקטוגנית אין פירות – אז מאיפה ויטמינים? אין תפוזים, אין גם גזר – אז מאיפה נקבל ויטמין A?

ויטמין A הוא אחד מסוגי הוויטמינים המסיסים בשומן. לוויטמין A יש מספר תפקידים חשובים כגון התפתחות וגדילת עוברים, שמירה על מערכת החיסון, סיוע בראיה באור חלש ולראיית צבעים ועוד.

כששואלים אותנו איך מגיע וויטמין A – עולה תשובה כמעט תמידית – גזר. למעשה ויטמין A מגיע ממקורות מהחי ומקורות מהצומח. כל מקור הוא פורמט שונה של ויטמין A.

וויטמין A שמגיע ממקור חי – כבדים, ביצים, וחלב. ויטמין A ממקור זה נקרא “רטינול” שהוא בעל יכולת ספיגה של 70%  עד 90%. זהו מרכיב פעיל של הוויטמין.

וויטמין A שמגיע ממקור צמחי נקרא קרוטנואיד (וביניהם בטא קרוטן) שהם למעשה פרה ויטמין (החומר ממנו מופק הוויטמין). יכולת הפיכתו למרכיב פעיל של ויטמין A הוא כ 8%!!! והוא הופך בין היתר למרכיב הפעיל שנקרא רטינול. מקור זה של ויטמין A מכיל יותר נוגדי חמצון מאשר רטינול.

כמות הוויטמין A המינימלית המומלצת היא 900 מיקרו גרם לגבר, 700 מיקרו גרם לאישה. נשים שבהריון או מניקות צריכות יותר וויטמין A. עקב ספיגה איכותית יותר של הרטינול בגוף ניתן לצרוך דרך התזונה הקטוגנית כמות קטנה יותר של ויטמין A והיא תהיה מספקת. כלומר לא חייבים גזר…

במאה גרם של גזר יש כ 850 מיקרו גרם של וויטמין A מסוג קרוטן (שרק  8% ממנו הופך לפעיל).

במאה גרם של תרד יש כ 340 מיקרו גרם של ויטמין A מסוג קרוטן.

בהינתן הנתונים בואו נכיר מאכלים שקיימים בתזונה ומה הם נותנים לנו (כל הדוגמאות מספקות רטינול):

ב 100 גרם כבד בקר מבושל יש בין 5000 ל 21000 מק”ג של ויטמין A

ב 100 גרם כבד עוף מבושל יש כ 4300 מיקרו גרם של ויטמין A

ב 100 גרם חמאה יש כ 650 מיקרו גרם ויטמין A

בביצה מבושלת יש כ 140 מיקרו גרם של ויטמין A.

תזכורת – ספיגה גבוה של רטינול בגוף גורמת לכך שאין חובה לצרוך אותם כל יום.

שילוב של מקורות אלו יחד עם עלים בתזונה הקטוגנית יספקו את כל מה שגופנו זקוק לו.

תזונה קטוגנית לא באמת מפחידה, אפשר להבין יותר ואפשר גם להנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

באותו העניין:

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

הצלחה. מילה שטעונה במשמעות חיובית, מטרה שאנו שואפים אליה, חלום שרוצים להגשים. ובכל זאת, עבור רבים, ההצלחה טומנת בחובה לא רק שמחה וסיפוק, אלא גם פחד משתק. פחד מהצלחה הוא תופעה פסיכולוגית מורכבת, המונעת מאנשים להתקדם, לממש את הפוטנציאל שלהם ולעיתים אף לחבל באופן לא מודע בהישגיהם.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות