Just Keto

אריה הרשקו

נעים מאוד להכיר, אני אריה הרשקו. בן 49, נשוי + 4 ילדים. כל חיי הייתי אדם עם כרס.

מייסד ג'אסט קיטו ויזם בתחום התזונה הקטוגנית, דלת פחמימה, פליאו ואכילה רגשית.

לא ממש הצלחתי לקיים תזונה או דיאטה לאורך זמן, וניסיתי לא מעט. ירדתי מעט במשקל ועליתי.

בשנת 2016 נכנסתי כמנכ”ל משותף של החברה הגדולה בארץ לתוספי תזונה וליווי תזונתי לספורטאים. נחשפתי לעולם התזונה על צורותיה הרבות מהשטח, מהאנשים ומצאתי את עצמי חוקר את התזונה דרך קורסים, סדנאות, הרצאות וקריאת חומר רב. זכיתי להכיר עולם מגוון של תזונה- דלת פחמימה, פליאו, זון, צמחונות, טבעונות ועוד.

לתקופה חוויתי על עצמי תהליך של תזונה דלת פחמימה, שהיתה עבורי הצלחה אבל לא שמרתי על המצב ועליתי חזרה במשקל.

כעבור זמן מסויים הזדמן לאחד הסניפים של החברה לקוח שביקש תוסף לתזונה שהמוכר לא הכיר. התבקשתי לעזור, וכך נתקלתי בתזונה המוזרה שנקראת תזונה קטוגנית.

התזונה הקטוגנית היתה ההיפך מכל מה שהכרתי, אבל נשמעה טעימה ומסקרנת. כך נכנסתי לחקר על התזונה הקטוגנית שבעקבותיו התחלתי לישם את עקרונותיה.

עם הזמן התחלתי ללוות לקוחות בתהליכי תזונה בעולמות של תזונה קטוגנית, תזונת פלאו ותזונה דלת פחמימה.

עם הזמן בעקבות לימודים לטיפול באכילה רגשית – התחלתי ללוות גם לקוחות בעולם אכילה רגשית עם או בלי קשר לתהליכי תזונה.

אריה הרשקו

מעל 5 שנים

אני יותר מחמש שנים בוחר לעצמי בתזונה הקטוגנית, בהן זכיתי לשפר את בריאותי- מטרום סכרת, שומנים בדם ותפקיד כבד בעייתיים הגעתי למדדים תקינים. וכן לשפר את המראה שלי, להוריד במשקל ולשמור על משקל תקין (32.5 ק”ג וירידה בבגדים מ XL-XXL למידה S-M) ולשפר את רמות האנרגיה שלי.

כיום אני מצליח לשמר את התזונה הקטוגנית על יתרונותיה. נכנסתי לעולם התזונה והתחלתי לסייע לאנשים ומשם כבר שנתיים וחצי מלווה לקוחות בכניסה ובתהליכים של תזונה קטוגנית, דל פחמימה ופליאו. מפתח מוצרים קטוגניים שנמכרים בחנויות טבע, מרצה על התזונה בכנסים וחברות, מבצע סדנאות לתזונה קטוגנית, מפתח מתכונים, בודק איכות מוצרים ועוד. היום אני מבין שבתזונה מדובר לא רק על נראות, מדובר בעיקר על בריאות. דרך התזונה הקטוגנית חוויתי מול לקוחות שיפורים עצומים במדדים שלהם ובתחושות- המטרה שלי בליווי הוא קודם כל שיפור במצב הבריאותי. בשנת 2023 סיימתי הסמכה של מטפל באכילה רגשית. אשמח להיות חלק מהמסע שלכם לתזונה נעימה, משביעה ומבריאה.  
לפני 4 שנים
0 -ק״ג
היום
0 -ק״ג

השינוי

שינוי תזונתי הוא לא רק מספר. זה השינוי של אריה בעקבות התזונה הקטוגנית.

למעלה מ 3 שנים בתזונה הקטוגנית. התזונה הקטוגנית שלמדה אותי משמעות שונה לגבי היחס ביני לבין אוכל. 3 שנים שהרווחתי את עצמי חזרה. העלתי בעבר על ההיסטוריה שלי, אבל מכיוון שזה אזור לפני אחרי

אז אכתוב את הנקודות הרלוונטיות:

לפני 5 שנים

לפני 5 שנים – טרום סכרת, תפקודי כבד לקויים, שומנים בדם גבוהים. היום – אין זכר לדברים. יותר מזה – כל מדדי בדיקות הדם שלי תקינים!

לפני 5 שנים – אדם עייף, נפילת אנרגיה בצהריים. היום – יקיצה טבעית מוקדמת אנרגיה לאורך כל היום. שאני עייף בלילה – הגוף מלמד אותי ללכת לישון.

לפני 5 שנים – ריכוז ברמה בינונית, ריבוי משימות לא היה צד יותר מדי חזק. היום – רמת ריכוז וזיכרון ברמה גבוהה, מסוגל לבצע את השוטף ולתכנן קדימה.

לפני 5 שנים – אוכל ללא הפסקה כמות אדירה של ארוחות ורעב. היום – 1-3 ארוחות ליום (כן – נס קפה מבחינתי זאת ארוחה) ושבע רוב היום.

לפני 5 שנים – האוכל מנהל אותי. היום – אני מנהל את האוכל.

לפני 5 שנים – חזה עוף, אורז, קוטג’ 1%. היום -סטייקים, גבינות שמנות, דגים, בייצים והרבה.

לפני 5 שנים – מידת חולצה XL-XXL ולא אוהב לקנות בגדים בגלל המידה. היום – מידת חולצה S-M וחדוות קניה

לפני 5 שנים – מידת מכנסיים 34. היום – 26.

לפני 5 שנים – 105 קילו. היום – 33 קילו פחות (אפילו קצת יותר).

אז עברתי הרבה שינויים, לקחתי את עצמי קדימה, לא חורג, לא מנסה. למה? אז והיום. זה כל מה שצריך לדעת. אני לא מפסיק ליזום, לייצור, לבחון את גבולות של עצמי. להגיע ליעדים. להתקדם. לשאוף.

זאת הדרך שלי ואז זה אני עושה בליווים האישיים שלי ובסדנאות שלי. 

נגישות