ברזל ותזונה קטוגנית

התזונה הקטוגנית סותרת כל "אמת" שהכרנו לפני. חלק מהם נוגעים לצד הבריאותי של התזונה. הרי המקובל שונה מאשר מה שעושים בתזונה הקטוגנית. אלו רק חלק מהעובדות שכדאי לדעת כאשר אתם בתזונה הקטוגנית או רוצים להתחיל את התזונה הקטוגנית ורוצים לדעת יותר.
ברזל ותזונה קטוגנית

ברזל ותזונה קטוגנית – התזונה הקטוגנית סותרת כל “אמת” שהכרנו לפני. חלק מהן נוגעות לצד הבריאותי של התזונה. הרי המקובל שונה מאשר מה שעושים בתזונה הקטוגנית. אלו רק חלק מהעובדות שכדאי לדעת כאשר אתם בתזונה הקטוגנית או רוצים להתחיל את התזונה הקטוגנית ורוצים לדעת יותר.

בואו נדבר על ברזל. ברזל הוא אחד מהמינרלים שגוף האדם זקוק לו. יש לו מספר תפקידים:

  • ייצור המוגלובין – חלבון אשר נמצא בכדוריות דם אדומות.
  • בניית הורמונים של בלוטת התריס.
  • דופמין.
  • אותות עצביים.

ישנם שני מקורת של ברזל: ברזל שמקורו מהחי בלבד (HEME) שזמינותו הביולוגית גבוהה, כלומר שהוא נספג למערכת העיכול בצורה יעילה. ברזל שמקורו מהצומח בלבד (Non Heme) שזמינותו הביולוגית נמוכה (דבר נוסף חלק מהצמחים מכילים אוקסילטים אשר חוסמים קליטה של מינרלים).

חוסר בברזל / רמות ברזל נמוכות יגיע בעקבות צריכת ברזל נמוכה, דימום, דלקות במערכת העיכול, סטרס, ריבוי אימונים, צריכה גבוה של חומצה פיטית (שנמצאת גם בקטניות), תרכובת כימית בשם טנינים אשר נמצא בתה וביין, הפרעות אכילה ועוד…

חוסר בברזל הנצפה בבדיקת דם מביא למצב שנקרא אנמיה אשר יכול להביא למצב של עייפות, קוצר נשימה, דילול שיער, בעיות שינה, עור חיוור, חוסר ריכוז, פיברומיאלגיה ועוד. חוסר בברזל הוא החוסר העיקרי מבין כל חוסר המינרלים בעולם.

אחד מהבעיות הגדולות בבדיקות דם יכולות להצביע על ברזל תקין אך יחד עם זאת ישנו מצב מקדים לחוסר בברזל שיראה על ידי פריטין (קבוצה של חלבון המקשרת לברזל ועוזרת לשמר ולשחרר ברזל) ברמה נמוכה והמוגלובין תקין.

רמות ברזל גבוהות עלולה  במצבים מסוימים לפגוע באיברים ולגרום למחלות כבד, בעיות לב וסוכרת.

ישנם דרכים להגדיל את ספיגת הברזל על ידי שילוב של ויטמין C (בתזונה קטוגנית מדובר על אוכמניות, פטל ופלפל).

כמות ברזל נדרשת משתנה על פי גיל כאשר נשים צריכות יותר.

100 גרם כבד עוף יספקו כ 9-10 מ”ג ברזל (כמות נדרשת יותר לגבר וחצי מכמות נדרשת לאישה).

100 גרם חזה עוף יספק לנו כ 1.8 מ”ג ברזל.

100 גרם בשר בקר יספק כ 2 מ”ג ברזל.

כל ביצה תספק כ 1 מ”ג ברזל

100 גרם סרדינים יספק לנו כ 2.5 מ”ג ברזל.

100 גרם טונה יספק לנו כ 1.5 מ”ג ברזל.

תזונה קטוגנית לא באמת מפחידה, אפשר להבין יותר ואפשר גם להנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף:

באותו העניין:

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

הצלחה. מילה שטעונה במשמעות חיובית, מטרה שאנו שואפים אליה, חלום שרוצים להגשים. ובכל זאת, עבור רבים, ההצלחה טומנת בחובה לא רק שמחה וסיפוק, אלא גם פחד משתק. פחד מהצלחה הוא תופעה פסיכולוגית מורכבת, המונעת מאנשים להתקדם, לממש את הפוטנציאל שלהם ולעיתים אף לחבל באופן לא מודע בהישגיהם.

מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

נגישות